Регистрирай се Забравена парола
(A+)
По-голям шрифт: А+
По-малък шрифт: A-
Нормален шрифт: A

Партньор на Биосферния парк

16/02/2024

Утвърдена е Образователната програма на Д НПЦБ за 2024г.

Дирекция "Национален парк Централен Балкан" представя своята образователна програма за 2024г.

Виж повече  >>
14/02/2024

Мечката позната или не?

Това беше дискутирано с децата от ОУ „Христо Г. Данов“ в гр. Клисура. Темата е част от образователната програма за 2024 г. на Дирекция „Национален парк Централен Балкан“.

Виж повече  >>
09/02/2024

Експерт от Дирекция „Национален парк Централен Балкан“ посети децата от школата по изобразително изкуство при НЧ „Развитие – 1870“ гр. Севлиево.

Петнадесет деца на различна възраст участваха активно в дискусиите за значението на растенията в природата и правила за поведение, при посещение и пребиваване в защитени територии.

Виж повече  >>
05/02/2024

Покана за среща във връзка с разработване на Годишен план за пашата и ползването на сено в Национален парк „Централен Балкан“ за 2024 г.

Дирекция „Национален парк Централен Балкан“ кани кандидат-ползвателите на пасища в Националния парк на информационна среща за запознаване с предстоящи промени в начина на ползване на пасищните ресурси в националните паркове в България.

Виж повече  >>
31/01/2024

На 30 януари служители на Парковата дирекция гостуваха на социалната услуга за деца и семейства в риск Център за обществена подкрепа – гр. Карлово.

Там те демонстрираха оборудване, с което инспекторите от Парковата охрана и експертите от Парковата дирекция си служат в изпълнение на ежедневните си служебни задължения и задачи за охрана и опазване на биологичното разнообразие на територията на Националния парк.

Виж повече  >>

Архив новини

Покажи

Партньор на Биосферен парк „Централен Балкан“ е инициатива, реализирана в рамките на Проект „Създаване на цялостен бранд на Биосферен парк „Централен Балкан“.

Целта е да бъде изградена мрежа от партниращи си творци, занаятчии, предприемачи, производители, доставчици на туристически услуги, дейци в културни институции, регистрирани и реализиращи своята дейност на територията на Биосферния парк, обхващаща цялото землище на общините Троян, Севлиево, Павел баня, Карлово и Антон.

Партньорите на Биосферния парк получават правото да използват комерсиалното му лого, като за целта попълват Декларация и Формуляр за кандидатстване.
 
Защо да кандидаствате?
  • Общият бранд (запазена марка/лого) на територията отнася продуктите и услугите към единен географски регион – този на Централна Стара планина и насочва вниманието на потребителите към тази туристическа дестинация.
  • Принадлежността към територията на Биосферния пак, отличен от ЮНЕСКО, е знак за международен престиж и носи разпознаваемост по света.
  • Създаването на обща идентичност на продукти и услуги цели да носи посланието за запазена природа, култура и традиции, да заеме специфична пазарна ниша, да удовлетвори конкретни търсения и потребности.
  •  Общият бранд е инструмент за колективна реклама и маркетинг, обмен на практики, участие в пилотни проекти и различни институционално подкрепени инициативи.
Критериите за отличаване с логото на Биосферния парк са избрани след дискусии със заинтересовани страни. В процеса на пилотно прилагани се събират и обработват мнения и коментари с цел да се направи системата достатъчно гъвката и адаптивна.
 
Документите за участие:
 
Документите за участие – Формуляр, Декларация и копия на съответни доказателствени документи се приемат на адрес гр. Габрово 5300, ул. „Бодра смяна“ 3 за Дирекция „Национален парк Централен Балкан“ на място или в допълнителните офиси на Дирекцията.