Пролетна раб. сесия 2012

17/01/2018 Нов вид от групата на кръглолистната камбанка е установен в Национален парк „Централен Балкан“

Научни изследвания в масива Триглав на Национален парк „Централен Балкан“ установиха нов вид от групата на кръглолистната камбанка (Campanula rotundifolia L.).

Виж повече  >>
11/01/2018 Открити са три нови за НП „Централен Балкан“ вида растения

Трите нови за територията на Национален парк „Централен Балкан“ вида висши растения – полски окситропис, източна каменоломка и скална острица, са установени през изминалата 2017 г. Досега те не са съобщавани за флористичния район, в който попада Парка.

Виж повече  >>
14/12/2017 Пета мечка с GPS-GSM нашийник обитава Национален парк „Централен Балкан“

Екип на Сдружението за дива природа „Балкани“ е уловил кафява мечка и поставил GPS-GSM нашийник и микрочип за идентификация. Животното е уловено на 12 декември над село Черни Осъм до границата на националния парк . Мечокът е мъжки,  6-7 годишен с тегло над 190 кг и в добро здраво

Виж повече  >>
07/12/2017 Сигнал за бракониерство в „Централен Балкан“ провери дирекцията на парка

Дирекцията на НП „Централен Балкан“ провери сигнал за присъствие на хора с ловно оръжие в хижа „Певците“ - парков участък Карлово, в защитената територия където внасянето на ловно оръжие и ловът са забранени. В хижата парковите охранители са посрещнати от петима мъже с шес

Виж повече  >>

Архив новини

Покажи

Общественият консултативен съвет към Парковата дирекция проведе поредната си работна среща на 6 юни в Националния парк, в района на туристически комплекс „Бяла река”, в парков участък Калофер

Пред членовете на съвета  бяха представени продукти и обекти, изпълнени по договори, сключени в рамките на Проекта. С интерес беше разгледан Сензорният информационен киоск – продукт от информационно-интерпретативната програма.

Членовете на Съвета участваха и в официалното откриване на изцяло рехабилитираната по проекта Екопътека „Бяла река” и се разходиха по обновеното й с новоизградени мостове, дървени парапети и дървени стъпала трасе.  В района на комплекса можеха да се видят още и новите пейки и маси от инфраструктурата за почивка в бивак Бяла река, както и новото съоръжение на главен вход Национален парк.

Членовете на Съвета се включиха и в празничното честване, организирано в Националния парк от Главна дирекция „Околна среда” към Европейската комисия и Министерството на околната среда и водите в рамките на общоевропейска инициатива за отбелязване на 20-годишнината от създаването на Натура 2000 и 20 години LIFE.

Телефон за подаване на сигнали и жалби: +35966801277
(всеки делничен ден от 8:00 до 16:30)
+359886090658
(в извънработно време)
или е-mail адрес:
office@centralbalkan.bg