Пролетна раб. сесия 2012

16/07/2018 Съветът на Европа поднови Европейската диплома на „Централен Балкан"

Комитетът на министрите към Съвета на Европа поднови Европейската диплома за защитени територии на Национален парк „Централен Балкан“ за още десет години.

Виж повече  >>
16/07/2018 Черни щъркели се излюпиха в Национален парк „Централен Балкан“

Четири черни щъркелчета се излюпиха в Национален парк „Централен Балкан“. Гнездото се намира в типичното за вида местообитание – по скали, близо да речно ждрело в южната част на Парка.

Виж повече  >>
05/07/2018 Находищата на жълта тинтява и скален пелин в НП „Централен Балкан“ са в добро състояниe

Проведеният мониторинг в Национален парк „Централен Балкан“ потвърди, че находищата на жълта тинтява (Gentiana lutea) и скален пелин (Artemisia erianthа) са в добро състояние.

Виж повече  >>

Архив новини

Покажи

Общественият консултативен съвет към Парковата дирекция проведе поредната си работна среща на 6 юни в Националния парк, в района на туристически комплекс „Бяла река”, в парков участък Калофер

Пред членовете на съвета  бяха представени продукти и обекти, изпълнени по договори, сключени в рамките на Проекта. С интерес беше разгледан Сензорният информационен киоск – продукт от информационно-интерпретативната програма.

Членовете на Съвета участваха и в официалното откриване на изцяло рехабилитираната по проекта Екопътека „Бяла река” и се разходиха по обновеното й с новоизградени мостове, дървени парапети и дървени стъпала трасе.  В района на комплекса можеха да се видят още и новите пейки и маси от инфраструктурата за почивка в бивак Бяла река, както и новото съоръжение на главен вход Национален парк.

Членовете на Съвета се включиха и в празничното честване, организирано в Националния парк от Главна дирекция „Околна среда” към Европейската комисия и Министерството на околната среда и водите в рамките на общоевропейска инициатива за отбелязване на 20-годишнината от създаването на Натура 2000 и 20 години LIFE.

Телефон за подаване на сигнали и жалби: +35966801277
(всеки делничен ден от 8:00 до 16:30)
+359886090658
(в извънработно време)
или е-mail адрес:
office@centralbalkan.bg