Срещи в общините

17/09/2018 Служители от „Централен Балкан“ събраха близо тон отпадъци на 15 септември

Служители от Дирекцията на Национален парк „Централен Балкан“ събраха 960 кг отпадъци в почистването, организирано в рамките на кампанията „Да изчистим България заедно“. В проявата се включиха експерти и служители от парковата охрана, които прочистиха от битови отпадъци защитената територия в района на м. Беклемето, части от Международния туристически маршрут Е 3 и от прохода Троян – Кърнаре.

Виж повече  >>
11/09/2018 Биосферните паркове „Централен Балкан“ и „Тюрингска гора“ в Германия ще си сътрудничат

Биосферен парк „Централен Балкан“ и Биосферен парк „Тюрингска гора“ в германската провинция Тюрингия ще си сътрудничат.

Виж повече  >>
16/07/2018 Съветът на Европа поднови Европейската диплома на „Централен Балкан"

Комитетът на министрите към Съвета на Европа поднови Европейската диплома за защитени територии на Национален парк „Централен Балкан“ за още десет години.

Виж повече  >>
16/07/2018 Черни щъркели се излюпиха в Национален парк „Централен Балкан“

Четири черни щъркелчета се излюпиха в Национален парк „Централен Балкан“. Гнездото се намира в типичното за вида местообитание – по скали, близо да речно ждрело в южната част на Парка.

Виж повече  >>
05/07/2018 Находищата на жълта тинтява и скален пелин в НП „Централен Балкан“ са в добро състояниe

Проведеният мониторинг в Национален парк „Централен Балкан“ потвърди, че находищата на жълта тинтява (Gentiana lutea) и скален пелин (Artemisia erianthа) са в добро състояние.

Виж повече  >>

Архив новини

Покажи


 
Информационни срещи    През 2009 г., в рамките на основната дейност от проекта - Сформиране на работни групи от заинтересованите страни, са проведени осем информационни срещи в общините от крайпарковата територия (Антон, Априлци, Карлово, Павел баня, Севлиево, Троян, Сопот, Тетевен) и една в София - за ангажиране на национално представените заинтересовани страни.

  Участниците - над 250 души, се самоопределят като различни заинтересовани страни, всяка от които дефинира своите интереси и ресурсите, които може да сподели и избра свои представители, които да участват в последващите работни срещи сред заинтересованите от една група.

    Резултатите от информационните срещи показват, че формираните заинтересованите страни са повече от дефинираните целеви групи в проектното предложение. Появяват се  заинтересованите страни творци и планинска спасителна служба. От целевата група на туристическия бизнес възникват пет заинтересовани страни – туристически дружества, хижари на хижи в територията на Националния парк, сертифицирани бизнес партньори на Дирекция „Национален парк Централен Балкан” и Фондация PANParks, местни предприемачи, предлагащи туристически услуги (настаняване, обиколки, атракции) в региона на парка,  национални и регионални туристически агенции и туроператори, предлагащи дестинацията „Централен Балкан” в своите туристически пакети. От целевата група на местната власт се очертават заинтересованите страни на ниво община - кметове на общини и председатели на Общински съвети и на ниво - кметове на кметства в състава на общините.

     На срещата в София се открояват две заинтересовани страни – на неправителствения природозащитен сектор и на научните среди

Телефон за подаване на сигнали и жалби: +35966801277
(всеки делничен ден от 8:00 до 16:30)
+359886090658
(в извънработно време)
или е-mail адрес:
office@centralbalkan.bg