Образование

16/07/2018 Съветът на Европа поднови Европейската диплома на „Централен Балкан"

Комитетът на министрите към Съвета на Европа поднови Европейската диплома за защитени територии на Национален парк „Централен Балкан“ за още десет години.

Виж повече  >>
16/07/2018 Черни щъркели се излюпиха в Национален парк „Централен Балкан“

Четири черни щъркелчета се излюпиха в Национален парк „Централен Балкан“. Гнездото се намира в типичното за вида местообитание – по скали, близо да речно ждрело в южната част на Парка.

Виж повече  >>
05/07/2018 Находищата на жълта тинтява и скален пелин в НП „Централен Балкан“ са в добро състояниe

Проведеният мониторинг в Национален парк „Централен Балкан“ потвърди, че находищата на жълта тинтява (Gentiana lutea) и скален пелин (Artemisia erianthа) са в добро състояние.

Виж повече  >>

Архив новини

Покажи

Работна среща Работна среща със заинтересована страна „ОБРАЗОВАНИЕ”


Срещата се проведе на 6 април 2010 г., в Централния офис на Дирекция „НП Централен Балкан” с участието на 16 делегирани представители, избрани на информационните срещи в общините, представители на РИО на МОН и директори на училища с национален статут в населени места от региона. Пред аудиторията са представени Проекта и управленската политика Парковата дирекция в областта на природозащитното образование. На срещата са дискутирани въпроси, свързани със съвместните дейности в НП и извън Централен Балкан.

Участниците се обединяват около становищата, че дейностите в парка се приемат добре от учениците и това е добра практика, която трябва да продължи и занапред, като се правят акции за доброволен труд под формата на еднодневни екскурзии. Изказаните становище относно съвместните дейности извън парка препоръчват обсъждането им в началото на учебната година с училищата; изтъкват полезността да се подготвят и осъществяват от Парковата дирекция информационни кампании в училищата, както и възможността да се договарят с училищата препратки от училищните сайтове към страницата на парка и между самите училища.
 

Сред дефинираните цели на съвместната дейност са повишаване на информираността и мотивираността на учителите чрез практически обучения, в които учители представят техники за предлагане на интерактивни уроци (да се предложат учители, които биха се наели с това, да се обсъдят дисциплини) и предложения към министерствата (МОСВ предлага на МОМН да подкрепя училищни политики за използване на ресурсите на НП).
 

Представител на образователните среди в Обществения консултативен съвет е

Анна Маринова, директор на Националната Априловска гимназия в Габрово.
Анна Маринова
Телефон за подаване на сигнали и жалби: +35966801277
(всеки делничен ден от 8:00 до 16:30)
+359886090658
(в извънработно време)
или е-mail адрес:
office@centralbalkan.bg