Дирекция „Национален парк Централен Балкан“ представи изпълнението на плана за управление

04 Август 2021
     Дирекция „Национален парк Централен Балкан“ представи изпълнението на плана за управление. Събитието  се състоя на 28 юли 2021 г. от 11.00 часа в Художествена галерия “Христо Цокев”, гр. Габрово, при спазване на действащите временни противоепидемични мерки.
    Поканени бяха всички заинтересовани страни – държавни институции, регионални и местни власти, браншови организации, научни институции, НПО, ползватели на ресурси от парка, жители от населените места около парка, както и граждани от цялата страна.
    Беше  отчетено изпълнението на целите, заложени в План за управление на Национален парк „Централен Балкан“, 2016 – 2025 г., за първите четири години. Обсъдени бяха текущи въпроси и проблеми, свързани с пасищния сезон и туристическата маркировка на територията на националния парк.
    На срещата присъстваха Мирослав Калугеров, директор на Дирекция „Национална служба за защита на природата“ в МОСВ и експерти от дирекцията, служители на парка, представители на научните среди, животновъди, НПО, туристически дружества и планински спасители.
     По време на събитието беше представен и новият директор на дирекция „Национален парк Централен Балкан“ – инж. Цонка Христова. Тя е лесовъд със специализация Опазване и обогатяване на околната среда , професионалист, доказал се през годините.

 
Телефон за подаване на сигнали и жалби: +35966801277
(всеки делничен ден от 8:00 до 16:30)
+359886090658
(в извънработно време)
или е-mail адрес:
office@centralbalkan.bg