Регистрирай се Забравена парола
(A+)
По-голям шрифт: А+
По-малък шрифт: A-
Нормален шрифт: A

Дирекция „НП Централен Балкан“ откри изложба в Народно читалище „Христо Ботев“ – град Калофер, съвместно с музей „Дом на хумора“ – град Габрово

07 Юли 2022
       От 6 юли, до края на месеца, Мобилната изложба Карикатура от 25-тото Габровско биенале на хумора и сатирата може да бъде разгледана в още една излкючително приятна локация - Народно читалище "Христо Ботев 1869" в Калофер. Гостуването ѝ е съвместна инициатива с нашите партньори от музей „Дом на хумора“ - Габрово.
      Изложбата бе открита от Даниела Тотева Кръстева – Старши експерт в отдел „Биоразнообразие, планове, програми и проекти“ в Националния парк и Светлана Михайлова - Връзки с обществеността в Музея на хумора и сатирата.
      Благодарим на служителите от Парков участък „Калофер“ на Национален парк „Централен Балкан“ за съдействието изложбата да бъде представена в града, откъдето започват едни от най-красивите пешеходни маршрути в Стара Планина -  към хижа „Рай“ и Райското пръскало, връх Ботев, ливадите на „Чафадарица“, пропастите на „Джендема“; Купена,  изворите на река Тунджа, както и екопътека „Бяла река“.