Изложба представя творби от Националния конкурс „Централен Балкан – с очите на младостта”

07 Ноември 2015

Изложба, открита на 6 ноември в Художествената галерия „Христо Цокев” в Габрово,  представя творбите от Националния  конкурс „Централен Балкан – с очите на младостта”. Експозицията включва  рисунки, творби на приложното изкуство и сувенири, дело на  ученици от общообразователни училища, гимназии за приложни изкуства, школи и кръжоци по живопис. В конкурса се състезаваха  117 творби на 96 млади автора от 21 училища и 14 населени места  от страната.
Победителите в трите категории на двете групи  - общообразователни училища и специализирани гимназии и школи и кръжоци по изобразително изкуство, получиха от Парковата дирекция грамоти и награди – професионални художествени материали. За всички участници в конкурса, бяха подготвени грамоти и благодарствени листове. Специални награди за най-добре представили се училища получиха СОУ „Иван Вазов” от гр. Плевен  - пълен комплект от образоватлени материали, създадени от Дирекцията по програмата „Паркът като класна стая” и Националната гимназия за приложни изкуства и дизайн „Акад. Дечко Узунов” от Казанлък -  пленер по живопис в Националния парк.
Намерението на Дирекцията е картините от изложбата да бъдат организирани в мобилна експозиция, която да гостува в различни населени места през следващата година, когато се навършват 25 години от създаването на Национален
парк „Централен Балкан”.

Телефон за подаване на сигнали и жалби: +35966801277
(всеки делничен ден от 8:00 до 16:30)
+359886090658
(в извънработно време)
или е-mail адрес:
office@centralbalkan.bg