Лешояди... - вижте ги на живо!

24 Август 2012

 

Можете да го направите, ако се включите в проявите, организирани в рамките на Проект „Завръщане на лешоядите в България” на Федерацията на природозащитните сдружения „Зелени Балкани” и с участието на Дирекция „Национален парк Централен Балкан”. Инициативите са посветени на Международния ден на лешоядите – 1 септември. През 2012 г., над 65 организации от четири континента – Америка (САЩ, Канада), Европа (Великобритания, Франция, Чехия, България и др.), Африка (ЮАР, Намибия, Зимбабве и др.) и Азия (Непал, Индия, Пакистан), със свои кампании ще отбележат инициативата на Работната група за хищните птици в Южна Африка и Тръста за опазване на ястреби във Великобритания.
„Зелени Балкани” и Проект „Завръщане на лешоядите в България” ще се включат в проявите за трета поредна година.
Има пет възможности да видите лешояди на живо, в естествени условия, да се включите в тяхното подхранване и мониторинг. Едната от тях е вЦентрален Балкан!
В екипите на Проект „Завръщане на лешоядите в България”, които ще наблюдават и занесат храна на птиците, освободени от клетките за аклиматизация в Стара планина, има място за неколцина доброволци, сред тях и в екипа за района на с. Тъжа, Централен Балкан.
 
За повече информация относно свободни места, начини за пътуване и други, свържете се с Елена Кметова, ръководител на Проекта.
Тел.: 0885 219 557, e-mail: ekmetova@greenbalkans.org

Телефон за подаване на сигнали и жалби: +35966801277
(всеки делничен ден от 8:00 до 16:30)
+359886090658
(в извънработно време)
или е-mail адрес:
office@centralbalkan.bg