Регистрирай се Забравена парола
(A+)
По-голям шрифт: А+
По-малък шрифт: A-
Нормален шрифт: A

Образователната програма "Паркът като класна стая” на Дирекция „Национален парк Централен Балкан“ е обновена

18 Март 2022
     Образователната програма “Паркът като класна стая” на Дирекция „Национален парк Централен Балкан“ е обновена след двугодишно прекъсване заради пандемичната обстановка в страната. Тя залага на многогодишното сътрудничество между парковата дирекция и педагогическата колегия от региона на парка. Целта е да допринесе за разнообразяване на природозащитното образование в урочната и извънкласната работа на училищата.
    Програмата е част от проявите, свързани с годишната Национална кампания „Обичам природата – и аз участвам“, обявена от Министерството на околната среда и водите.       
       За тази година са предвидени дейности по две образователни инициативи:
    Инициативата „С рейнджър в Централен Балкан“ предлага съдействие на учителите в тяхната извънкласна работа, както и придружаване на ученическите групи от парков охранител, който ще разказва за парка, за интересните места по маршрута, за животните и растенията. Посещенията в парка са в рамките на еднодневни излети, а участниците трябва си носят храна за обяд, да са подходящо екипирани – с облекло и обувки за планински условия, да са физически здрави. Изискването е на 10 деца в група да има осигурен по един ръководител.
      Инициативата „Да се запознаем – Национален парк „Централен Балкан““ е другата идея, която ще представя образователни форми и интерактивни дейности – беседи, практически занимания, състезания, игри и прожекции на филми. Проявите целят да подпомогнат дейностите за отбелязването на датите от природозащитния календар, да информират децата и младежите и за други актуални събития. Разработен е календарен план. И през тази година ще има доброволчески акции за освежаване на посетителската инфраструктура и почистване на различни райони в Националния парк.
       
      Цялата програма можете да намерите тук
        
Телефон за подаване на сигнали и жалби: +35966801277
(всеки делничен ден от 8:00 до 16:30)
+359886090658
(в извънработно време)
или е-mail адрес:
office@centralbalkan.bg