Парковата дирекция – партньор в организацията на детски празник

01 Юни 2015

В неделния 31 май Дирекция „Национален парк Централен Балкан“ се включи в организацията на детски празник по повод 1 юни – Международния ден на детето, и финалът на конкурса за детска рисунка „Нарисувай габровския влак 2“.Детски празник
Малчуганите, участващи в конкурса, демонстрираха не само големия си талант в областта на изобразителното изкуство, но и завидни познания в областта на опазването на околната среда и устойчивото ползване на природните ресурси.
Всички участници в празника – над 80 деца от Габрово и региона, получиха множество подаръци, отнасящи се към тематикат
а на конкурса – железопътният транспорт като най-екологичен начин за придвижване на сушата, към темата за опазването на българската природа, свързани с опознаването на характеристиките и богатото биоразнообразие на Национален парк „Централен Балкан“ и с практикуването на тяхното най-любимо занимание – да рисуват.
Децата получиха още десетки книжки с романи, приказки, гатанки и стихотворения, книжки за рисуване, дървени играчки,
произведени от габровски майстор, стикери с растения и животни, лакомства. Основен принос за осигуряването на наградния фонд има Парковата дирекция.
Конкурсът за детска рисунка „Нарисувай габровския влак 2“ е част от провежданата за втора поредна година Кампания за популяризиране на железопътния транспорт в Габровския регион. През 2015 г. подкрепа за изявата на младите таланти от Габровско, освен Дирекция „Национален парк Централен Балкан“, осигуриха още и НЧ „Св. Св. Дамаскин и Онуфрий Габровски“ НЧ „Зора – 1872“, гр. Габрово, Обществения клуб-фурна в града и „Холдинг БДЖ“ ЕАД.

Телефон за подаване на сигнали и жалби: +35966801277
(всеки делничен ден от 8:00 до 16:30)
+359886090658
(в извънработно време)
или е-mail адрес:
office@centralbalkan.bg