Проект на „Централен Балкан“ e включен в дарителската кампания „Избери, за да помогнеш“

15 Ноември 2018
Проектът на парковата дирекция  „Централен Балкан – съхрани, опази, наслади се“ е одобрен от Комисията по спонсорствo и дарения на Райфайзенбанк – България и включен в Дарителската инициатива „Избери, за да помогнеш“.  Кампанията включва обществено значими проекти на организации с нестопанска цел, болници и др. в сферите на здравеопазването, социалните услуги, културата, образованието и опазването на околната среда.
Проектът бе сред 117-те кандидати в 10-то юбилейно издание на кампанията и един от петте одобрени в раздел  Екопроекти. С него дирекцията на парка ще насочи усилията си за изграждането на център за еднодневен отдих, с интерпретация на екосистеми и видове с висок природозащитен статус. Избраното място е  близо до резерват „Козя стена“ и хижа „Хайдушка песен“.  Целта е да се създаде привлекателно място, достъпно за хора с различна физическа подготовка и за опазване на природозначими местообитания и видове чрез информирано поведение на посетителите.
Повече за проекта „Централен Балкан – съхрани, опази, наслади се“ и как да го подкрепите ще намерите на интернет адрес: https://izberi.rbb.bg/proekti/eko/opazvane-na-natzionalen-park-centralen-balkan/.
Телефон за подаване на сигнали и жалби: +35966801277
(всеки делничен ден от 8:00 до 16:30)
+359886090658
(в извънработно време)
или е-mail адрес:
office@centralbalkan.bg