Работна среща на Обществения консултативен съвет

10 Юли 2012

Поредната си работна среща проведе Общественият консултативен съвет към Парковата дирекция. Срещата се състоя на 6 юни в Националния парк, в района на туристически комплекс „Бяла река”, в парков участък Калофер. Пред членовете на съвета  бяха представени продукти и обекти, изпълнени по договори, сключени в рамките на Проекта.
С интересКонсултативен съвет към НП Централен Балкан беше разгледан Сензорният информационен киоск – продукт от информационно-интерпретативната програма. Членовете на Съвета участваха и в официалното откриване на изцяло рехабилитираната по проекта Екопътека „Бяла река” и се разходиха по обновеното й с новоизградени мостове, дървени парапети и дървени стъпала трасе. В района на комплекса можеха да се видят още и новите пейки и маси от инфраструктурата за почивка в бивак Бяла река, както и новото съоръжение на главен вход Национален парк.
Членовете на Съв
ета се включиха и в празничното честване, организирано в Националния парк от Главна дирекция „Околна среда” към Европейската комисия и Министерството на околната среда и водите в рамките на общоевропейска инициатива за отбелязване на 20-годишнината от създаването на Натура 2000 и 20 години LIFE.

Телефон за подаване на сигнали и жалби: +35966801277
(всеки делничен ден от 8:00 до 16:30)
+359886090658
(в извънработно време)
или е-mail адрес:
office@centralbalkan.bg