Регистрирай се Забравена парола
(A+)
По-голям шрифт: А+
По-малък шрифт: A-
Нормален шрифт: A

„С четка в планината“

03 Ноември 2022
         На 5 и 6 ноември ученици от Трявна, Троян и Казанлък ще се изкачат до живописната хижа "Плевен", за да вземат участие в едноименния ученически пленер, организиран от Дирекция „НП Централен Балкан“, в партньорство със сдружение „Свят на бъдещето“.
         Инициирайки пленера организаторите целят да повишат ангажираността на младите хора по отношение замърсяване на околната среда и да ги провокират да използват силата на изкуство като средство за информиране, популяризиране на проблемите на околната среда и ангажиране на свои близки и връстници.
       В рамките на пленера екип от еколози и педагози ще разкажат на  участниците за растителния и животинския свят на територията на НП Централен Балкан, за измененията на климата, породени от нашата човешка дейност, както и за въздействието на климатичните промени върху нашето ежедневие. Въображението на младите творци ще бъде предизвикано по време на игри, дискусии, малки задачи в планината. Всеки участник ще изработи минимум една рисунка, с която ще се включи в изложба, организирана в последствие.
          Дейността се изпълнява от сдружение "Свят на бъдещето" по програмата „Младежи за околна среда“ на Министерство на околната среда и водите чрез възлагане от Дирекция „Национален парк Централен Балкан“.