Информационни дни 2011 г.

17/01/2018 Нов вид от групата на кръглолистната камбанка е установен в Национален парк „Централен Балкан“

Научни изследвания в масива Триглав на Национален парк „Централен Балкан“ установиха нов вид от групата на кръглолистната камбанка (Campanula rotundifolia L.).

Виж повече  >>
11/01/2018 Открити са три нови за НП „Централен Балкан“ вида растения

Трите нови за територията на Национален парк „Централен Балкан“ вида висши растения – полски окситропис, източна каменоломка и скална острица, са установени през изминалата 2017 г. Досега те не са съобщавани за флористичния район, в който попада Парка.

Виж повече  >>
14/12/2017 Пета мечка с GPS-GSM нашийник обитава Национален парк „Централен Балкан“

Екип на Сдружението за дива природа „Балкани“ е уловил кафява мечка и поставил GPS-GSM нашийник и микрочип за идентификация. Животното е уловено на 12 декември над село Черни Осъм до границата на националния парк . Мечокът е мъжки,  6-7 годишен с тегло над 190 кг и в добро здраво

Виж повече  >>
07/12/2017 Сигнал за бракониерство в „Централен Балкан“ провери дирекцията на парка

Дирекцията на НП „Централен Балкан“ провери сигнал за присъствие на хора с ловно оръжие в хижа „Певците“ - парков участък Карлово, в защитената територия където внасянето на ловно оръжие и ловът са забранени. В хижата парковите охранители са посрещнати от петима мъже с шес

Виж повече  >>

Архив новини

ПокажиПредставяне на Проекта пред журналисти и хора от туристическия бизнес
 

Проект „Информационно обезпечаване и подобряване на посетителската инфраструктура в НП „Централен Балкан”, осъществяван с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Околна среда 2007 – 2013 г.” бе представен в с. Тъжа, община Павел баня на 2 април т. г. В информационния ден, състоял се в комплекс „Бащино огнище”, се включиха представители на националните медии от  журналистическия тур в района на община Павел баня, организиран от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма,  участници в Регионалната туристическа борса „По пътя на слънцето”, провеждана от Регионална туристическа асоциация „Стара планина”, представители на местната общественост.
Диана Терзиева, ръководител на Екипа за управление представи Проекта - дейностите за подобряване на посетителската инфраструктура  в Парка, както и свързаните със създаването на продукти, подобряващи информираното пребиваване на посетителите в защитената територия. Подчертано бе, че Проектът е съфинансиран от Европейския съюз по Оперативна програма Околна среда 2007-2011 г. чрез Европейския фонд  за регионално развитие. Всички участници в информационния ден получиха материали с подробно представяне на проекта и донорската подкрепа.

Телефон за подаване на сигнали и жалби: +35966801277
(всеки делничен ден от 8:00 до 16:30)
+359886090658
(в извънработно време)
или е-mail адрес:
office@centralbalkan.bg