Маршрути

03/12/2019 Предприети мерки в Националния парк, поради установена Африканска чума по свинете

Със Заповед на Директора на Дирекция „Национален парк Централен Балкан“ в засегнатите от заболяването Африканска чума по свинете територии (подзона А) започва прилагането на мерки за предотвратяване и ликвидиране на болеста.

Виж повече  >>
11/11/2019 Министерството на здравеопазването обявява XII-то издание на Националния ученически конкурс „Посланици на здравето” за учебната 2019/2020 година

Националният ученически конкурс „Посланици на здравето” се провежда в рамките на Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести 2014-2020 г. и е в подкрепа на здравословния начин на живот на младите хора.

Виж повече  >>
25/10/2019 Паркови служители и децата от SOS детско селище поставиха хранилки за птици

Служители от Дирекцията на Национален парк „Централен Балкан” посетиха вчера – 24 октомври, децата в SOS детско селище Трявна. Те им разказаха за птиците в парка, за трудния им живот през зимата, как може да им се помогне и поставиха хранилки за диви птици.

Виж повече  >>
11/10/2019 МОСВ обявява фотоконкурс „ПриРодоЛюбие в 4 сезона

Министерството на околната среда и водите обявява фотоконкурс на тема „ПриРодоЛюбие в 4 сезона“. Каним за участие изкушените да намират красотата в природата и да я запечатват в кадри, които са готови да споделят. Фотографиите трябва да отговарят на едно важно условие – да отразяват красотата на родната природа през четирите сезона, да са актуални, заснети в България през последните две години.

Виж повече  >>

Архив новини

Покажи

Хижа Мазалат – връх Голям Кадемлия – 2.30 часа

От хижа Мазалат в западна посока се тръгва по маркираната пътека за хижа Тъжа, която обхожда връх Корубашица от юг или от север, минава покрай Пеещите скали и в югозападна посока достига връх Росоватец. Маркировката за хижа Тъжа продължава в същата посока, към връх Гроба, а откъм Голям Кадемлия трябва да се хване пътеката, която в почти южна посока отвежда на седловината Чим колиба. Оттук пътят се изкачва за около час до връх Триглав. Този маршрут може да се разнообрази като от връх Голям Кадемлия през седловината Гроба, през върховете Малък Кадемлия, Пиргос, Мазалат и Белите кладенци се слезе на превала Киминчето, откъдето по Тънката рътлина през Габровница и по Кривата пътека се стига до хижа Мазалат.

Снимки:

- Мазалат
- Голям Кадемлия
- скален феномен Пеещи скали

Телефон за подаване на сигнали и жалби: +35966801277
(всеки делничен ден от 8:00 до 16:30)
+359886090658
(в извънработно време)
или е-mail адрес:
office@centralbalkan.bg