Населени места

16/07/2018 Съветът на Европа поднови Европейската диплома на „Централен Балкан"

Комитетът на министрите към Съвета на Европа поднови Европейската диплома за защитени територии на Национален парк „Централен Балкан“ за още десет години.

Виж повече  >>
16/07/2018 Черни щъркели се излюпиха в Национален парк „Централен Балкан“

Четири черни щъркелчета се излюпиха в Национален парк „Централен Балкан“. Гнездото се намира в типичното за вида местообитание – по скали, близо да речно ждрело в южната част на Парка.

Виж повече  >>
05/07/2018 Находищата на жълта тинтява и скален пелин в НП „Централен Балкан“ са в добро състояниe

Проведеният мониторинг в Национален парк „Централен Балкан“ потвърди, че находищата на жълта тинтява (Gentiana lutea) и скален пелин (Artemisia erianthа) са в добро състояние.

Виж повече  >>

Архив новини

Покажи

с.Боженци

Боженци е малко селце, сгушено в северните склонове на Централна Стара планина на височина 750 м. Намира се на 16 км източно от Габрово и 40 км от Велико Търново. Един от най-живописните архитектурни ансамбли на Възраждането

Виж повече
гр.Габрово

Разположен в северното подножие на Централна Стара планина, по двата бряга на река Янтра.. За туристите градът е световната столица на хумора.

Виж повече
гр.Дряново

Разположен е в северните склонове на Централния Предбалкан в долината на река Дряновска. В района на Дряново са открити най-старите следи от живот на Балканския полуостров.

Виж повече
Телефон за подаване на сигнали и жалби: +35966801277
(всеки делничен ден от 8:00 до 16:30)
+359886090658
(в извънработно време)
или е-mail адрес:
office@centralbalkan.bg