Населени места

17/09/2018 Служители от „Централен Балкан“ събраха близо тон отпадъци на 15 септември

Служители от Дирекцията на Национален парк „Централен Балкан“ събраха 960 кг отпадъци в почистването, организирано в рамките на кампанията „Да изчистим България заедно“. В проявата се включиха експерти и служители от парковата охрана, които прочистиха от битови отпадъци защитената територия в района на м. Беклемето, части от Международния туристически маршрут Е 3 и от прохода Троян – Кърнаре.

Виж повече  >>
11/09/2018 Биосферните паркове „Централен Балкан“ и „Тюрингска гора“ в Германия ще си сътрудничат

Биосферен парк „Централен Балкан“ и Биосферен парк „Тюрингска гора“ в германската провинция Тюрингия ще си сътрудничат.

Виж повече  >>
16/07/2018 Съветът на Европа поднови Европейската диплома на „Централен Балкан"

Комитетът на министрите към Съвета на Европа поднови Европейската диплома за защитени територии на Национален парк „Централен Балкан“ за още десет години.

Виж повече  >>
16/07/2018 Черни щъркели се излюпиха в Национален парк „Централен Балкан“

Четири черни щъркелчета се излюпиха в Национален парк „Централен Балкан“. Гнездото се намира в типичното за вида местообитание – по скали, близо да речно ждрело в южната част на Парка.

Виж повече  >>
05/07/2018 Находищата на жълта тинтява и скален пелин в НП „Централен Балкан“ са в добро състояниe

Проведеният мониторинг в Национален парк „Централен Балкан“ потвърди, че находищата на жълта тинтява (Gentiana lutea) и скален пелин (Artemisia erianthа) са в добро състояние.

Виж повече  >>

Архив новини

Покажи

гр.Хисар

Разположен в централна България, в южните части на Средна гора. Известен балнеологичен курорт, един от най-големите в страната.

Виж повече
гр.Баня

Курортът Баня, известен повече като Карловски минерални бани, се намира в географския център на България. Тук успешно се прилага калолечение за редица заболявания.

Виж повече
гр.Карлово

Град Карлово е разположен на 520 м. надморска височина в Карловската долина, която е част от прочутата Розова долина. Намира се на 141 км. източно от София, на 58 км. северно от Пловдив, на 55 западно от Казанлък и на 66 км. южно от Троян.

Виж повече
с.Кърнаре

Кърнаре е основна изходна точка за природния резерват “Стенето” и хижа “Дерменка”.

Виж повече
с.Иганово

Национален парк “Централен Балкан” е гордостта на селото – от тук тръгва живописна маркирана туристическа пътека за билото на планината.

Виж повече
с.Васил Левски

От селото могат да се предприемат излети към Калоферската планина, Стражата, Средна гора, язовир “Домлян”, ханчето “Бяла река”.

Виж повече
Телефон за подаване на сигнали и жалби: +35966801277
(всеки делничен ден от 8:00 до 16:30)
+359886090658
(в извънработно време)
или е-mail адрес:
office@centralbalkan.bg