Населени места

17/01/2018 Нов вид от групата на кръглолистната камбанка е установен в Национален парк „Централен Балкан“

Научни изследвания в масива Триглав на Национален парк „Централен Балкан“ установиха нов вид от групата на кръглолистната камбанка (Campanula rotundifolia L.).

Виж повече  >>
11/01/2018 Открити са три нови за НП „Централен Балкан“ вида растения

Трите нови за територията на Национален парк „Централен Балкан“ вида висши растения – полски окситропис, източна каменоломка и скална острица, са установени през изминалата 2017 г. Досега те не са съобщавани за флористичния район, в който попада Парка.

Виж повече  >>
14/12/2017 Пета мечка с GPS-GSM нашийник обитава Национален парк „Централен Балкан“

Екип на Сдружението за дива природа „Балкани“ е уловил кафява мечка и поставил GPS-GSM нашийник и микрочип за идентификация. Животното е уловено на 12 декември над село Черни Осъм до границата на националния парк . Мечокът е мъжки,  6-7 годишен с тегло над 190 кг и в добро здраво

Виж повече  >>
07/12/2017 Сигнал за бракониерство в „Централен Балкан“ провери дирекцията на парка

Дирекцията на НП „Централен Балкан“ провери сигнал за присъствие на хора с ловно оръжие в хижа „Певците“ - парков участък Карлово, в защитената територия където внасянето на ловно оръжие и ловът са забранени. В хижата парковите охранители са посрещнати от петима мъже с шес

Виж повече  >>

Архив новини

Покажи

гр.Хисар

Разположен в централна България, в южните части на Средна гора. Известен балнеологичен курорт, един от най-големите в страната.

Виж повече
гр.Баня

Курортът Баня, известен повече като Карловски минерални бани, се намира в географския център на България. Тук успешно се прилага калолечение за редица заболявания.

Виж повече
гр.Карлово

Град Карлово е разположен на 520 м. надморска височина в Карловската долина, която е част от прочутата Розова долина. Намира се на 141 км. източно от София, на 58 км. северно от Пловдив, на 55 западно от Казанлък и на 66 км. южно от Троян.

Виж повече
с.Кърнаре

Кърнаре е основна изходна точка за природния резерват “Стенето” и хижа “Дерменка”.

Виж повече
с.Иганово

Национален парк “Централен Балкан” е гордостта на селото – от тук тръгва живописна маркирана туристическа пътека за билото на планината.

Виж повече
с.Васил Левски

От селото могат да се предприемат излети към Калоферската планина, Стражата, Средна гора, язовир “Домлян”, ханчето “Бяла река”.

Виж повече
Телефон за подаване на сигнали и жалби: +35966801277
(всеки делничен ден от 8:00 до 16:30)
+359886090658
(в извънработно време)
или е-mail адрес:
office@centralbalkan.bg