Населени места

14/12/2017 Пета мечка с GPS-GSM нашийник обитава Национален парк „Централен Балкан“

Екип на Сдружението за дива природа „Балкани“ е уловил кафява мечка и поставил GPS-GSM нашийник и микрочип за идентификация. Животното е уловено на 12 декември над село Черни Осъм до границата на националния парк . Мечокът е мъжки,  6-7 годишен с тегло над 190 кг и в добро здраво

Виж повече  >>
07/12/2017 Сигнал за бракониерство в „Централен Балкан“ провери дирекцията на парка

Дирекцията на НП „Централен Балкан“ провери сигнал за присъствие на хора с ловно оръжие в хижа „Певците“ - парков участък Карлово, в защитената територия където внасянето на ловно оръжие и ловът са забранени. В хижата парковите охранители са посрещнати от петима мъже с шес

Виж повече  >>

Архив новини

Покажи

гр.Клисура

Клисура влиза завинаги в българската история с подвига на клисурци по време на героичното Априлско въстание, проправило пътя на България към Освобождението от петвековно османско иго, с легендарния образ на Боримечката, който и днес стои на своя страж край “входа” на града, с прочутите черешови топчета – символ на клисурската артилерия.

Виж повече
с.Розино

Чарът на Розино са обширните розови градини край селото, слели се в едно с величествената осанка на Балкана. Освен за розобер, Розино е селото, което ще Ви отведе най-бързо до хижа “Ехо” в дебрите на Национален парк “Централен Балкан”.

Виж повече
с.Христо Даново

От Христо Даново тръгва най-пряката туристическа пътека за хижа “Козя стена” и природния резерват “Козя стена” с разклонение на маршрута към хижа “Ехо”.

Виж повече
Телефон за подаване на сигнали и жалби: +35966801277
(всеки делничен ден от 8:00 до 16:30)
+359886090658
(в извънработно време)
или е-mail адрес:
office@centralbalkan.bg