Населени места

15/11/2018 Проект на „Централен Балкан“ e включен в дарителската кампания „Избери, за да помогнеш“

Проектът на парковата дирекция „Централен Балкан – съхрани, опази, наслади се“ е одобрен от Комисията по спонсорствo и дарения на Райфайзенбанк – България и включен в Дарителската инициатива „Избери, за да помогнеш“. Кампанията включва обществено значими проекти на организации с нестопанска цел, болници и др. в сферите на здравеопазването, социалните услуги, културата, образованието и опазването на околната среда.

Виж повече  >>
30/10/2018 Изложбата „Хубава си, моя горо“ гостува в РИОСВ – Велико Търново

ложбата от карикатури „Хубава си, моя горо“ могат да видят от днес – 30 октомври, посетителите в информационния център на Регионалната инспекция по околна среда и води във Велико Търново. Изложбата е предоставена от Дирекцията на Национален парк „Централен Балкан“ и е поредна обща инициатива с Регионалната инспекция.

Виж повече  >>
26/10/2018 Движението на още една мечка ще се следи с GPS

Още една мечка е маркирана с GPS-GSM нашийник и микрочип. Животното е уловено вчера от екип на Сдружението за дива природа „Балкани“ в района на град Априлци, близо да границата с Национален парк „Централен Балкан“.

Виж повече  >>
19/10/2018 МИНИСТЕРСТВО НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО ОБЯВЯВА НАЦИОНАЛНИЯ УЧЕНИЧЕСКИ КОНКУРС „ПОСЛАНИЦИ НА ЗДРАВЕТО” 2018-2019 г.

Конкурсът се провежда в рамките на Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести 2014-2020 г., приета с Решение № 538 от МС на 12.09.2013г.

Виж повече  >>
28/09/2018 ​Одобрен e за финансиране проект на Дирекция „Национален парк Централен Балкан“ по Оперативна програма „Околна среда 2014 - 2020 г."

Със Заповед №РД-ОП-96/26.09.2018 г на Министъра на околната среда и водите е одобрен за финансиране проект на Дирекция „Национален парк Централен Балкан“ №BG16M1OP002-3.007-0006 „Възстановяване и опазване на природни местообитания и видове в Национален парк "Централен Балкан"

Виж повече  >>

Архив новини

Покажи

гр.Павел баня

Разположен на 80 км от Пловдив, източно от прочутата Розова долина. Градът е балнеоложки център с национално и международно значение.

Виж повече
с.Тъжа

Село Тъжа е едно от най-живописните балкански селца. То е основен изходен пункт към най-атрактивната част в югоизточния участък на Национален парк “Централен Балкан”. Тук е локализиран един от местните офиси на парковата дирекция.

Виж повече
с.Долно Сахране

Село Долно Сахране отстои на 7 км асфалтов път североизточно от Павел баня по пътя за Казанлък.

Виж повече
с.Горно Сахране

Село Горно Сахране се намира на 8 км асфалтов път северно от Павел баня и на 3 км също северно от Подбалканската транспортна артерия.

Виж повече
с.Скобелево

Село Скобелево е разположено в непосредствена близост до крайната югоизточна точка на Национален парк “Централен Балкан” и отстои на 11 км северно от гр.Павел баня.

Виж повече
с.Габарево

Село Габарево е разположено от двете страни на Подбалканската шосейна и жп линия и се намира на 7 км северозападно от Павел баня. В село Габарево можете да посетите Джанановата къща, в която е уредена къщата-музей “Васил Левски” и каменната църква “Св. Георги” 1885 година, разположена в центъра на селото. Изключителен интерес представлява и Радучевата къща – реставрирана къща от 19 век.

Виж повече
с.Турия

Село Турия, сгушено в полите на Сърнена Средна гора под връх Братан, отстои само на 4 км югозападно от Павел баня по пътя за град Пловдив.
Турия е родното място на писателя-хуморист и художник Димитър Чорбаджийски – Чудомир. 

Виж повече
с.Манолово

Село Манолово е разположено на 500 м надморска височина, в сърцето на Розовата долина. До 1984 година то е било познато като Малко село. Селото се намира в добра климатична и вегетационна зона за култури като рози, лавандула, тютюн.

Виж повече
с.Осетеново

Осетеново се намира в община Павел баня, Старозагорска област.Разположено е в долината на река Тунджа, на 5 км източно от град Калофер. 

Виж повече
Телефон за подаване на сигнали и жалби: +35966801277
(всеки делничен ден от 8:00 до 16:30)
+359886090658
(в извънработно време)
или е-mail адрес:
office@centralbalkan.bg