Населени места

14/12/2017 Пета мечка с GPS-GSM нашийник обитава Национален парк „Централен Балкан“

Екип на Сдружението за дива природа „Балкани“ е уловил кафява мечка и поставил GPS-GSM нашийник и микрочип за идентификация. Животното е уловено на 12 декември над село Черни Осъм до границата на националния парк . Мечокът е мъжки,  6-7 годишен с тегло над 190 кг и в добро здраво

Виж повече  >>
07/12/2017 Сигнал за бракониерство в „Централен Балкан“ провери дирекцията на парка

Дирекцията на НП „Централен Балкан“ провери сигнал за присъствие на хора с ловно оръжие в хижа „Певците“ - парков участък Карлово, в защитената територия където внасянето на ловно оръжие и ловът са забранени. В хижата парковите охранители са посрещнати от петима мъже с шес

Виж повече  >>

Архив новини

Покажи

гр.Тетевен

Град Тетевен (410м надморска височина) е разположен в района на Стара планина, на 118км от София, 74км от Ловеч и 60км от Троян.

Виж повече
с.Рибарица

Чарът на с. Рибарица са множеството пръснати из целият курорт кокетни малки вилички и къщи, потънали в зеленина и цветя, които предлагат не само тишина и спокойствие, но и възможност да се почувства автентично неповторимата селска атмосфера и домашен уют. Разположено е на 12 км югоизточно от Тетевен.

Виж повече
с.Черни Вит

На двадесет километра югозападно от град Тетевен, в красива котловина, сред вечно зелената Средна Стара планина е разположено село Черни Вит, през което преминава едноименна река - Черни Вит, водеща началото си от подножието на връх Баба.

Виж повече
с.Гложене

Село Гложене е разположено северозападно от град Тетевен, в подножието на вр. Камен Лисец, край река Черни Вит.

Виж повече
Телефон за подаване на сигнали и жалби: +35966801277
(всеки делничен ден от 8:00 до 16:30)
+359886090658
(в извънработно време)
или е-mail адрес:
office@centralbalkan.bg